søndag 31. oktober 2010

Frokost ved bordet og rådyr i hagen

Morgenen i dag kom til normal tid, egentlig, men så skulle jo klokka stilles. Men her i huset er det lite man kan gjøre med unger som står eller sitter i senga og forteller deg at det er morgenen. Du gjør deg selv en tjeneste ved å stå opp med dem. Hvem av oss det blir varierer. Og heldig for meg var det jeg som fikk sove litt lengre i dag :)


Frokost må til, men gjerne ikke med en gang. Mens vi sitter å koser oss med omelett ser vi to rådyr ute i hagen. Og pluttselig ser vi fire. Morro for både store og små. 

lørdag 30. oktober 2010

Litt nytt til stua

I dag har vi vært en tur til Larvik og kjøpt oss et tv-bord og en sjenk. Stua vår er veldig tom fortsatt, selv etter å ha fått møblene inn i stua. Men vi må jo ta det litt etter litt og se hvordan det blir når ting kommer i hus. 

Her ser dere tv-bordet og litt mer av stua.


Sjenken må jeg vente litt med å vise frem, for den har blitt nedrota med alt som sto i hylla som den har bytta plass med.

Men jeg kan vise et annet bilde fra stua i stede.


onsdag 27. oktober 2010

Regn, tak og noe rart


Regn og vind er ord som beskriver morgenen her i dag. Vi var heldige og fikk bedre vært ut over dagen.


Snekkerne har fått lagt takstein på i dag. Så nå satser vi på at det er tørt inni nygangen.

På ettermiddagen tok jeg meg en liten fototur oppe i skråningen vi har bak huset. Tidligere har jeg ikke vært så langt oppe i skråningen, men i dag fikk jeg gått helt til "toppen". Så nå har jeg sett huset til naboen vi har bak oss også ;)


På min lille fototur kom jeg over ett tre med en grein med noe rart på. Litt pinglete var jeg jo, så jeg kjente ikke på den. Vet noen hva det er for noe?

tirsdag 26. oktober 2010

Vi har fått tak

Takplatene i nygangen har kommet opp, så nå føles det som et rom. 



I morgen skal taksteinene på, så siden det kom noen regndråper i ste (og det er meldt regn i natt) har vi lagt over pressening nå i kveld. Det er så kjedelig om det blir litt kaldere enn meldt og at det kommer snø som vi må betale snekkerne en del penger i timen for å fjerne ... nei, da fikk det heller bli pressening i kveld ;)

Økosjokolade give away hos Superlivsstil




Inne på bloggen Superlivsstil er det nå en give away der man kan vinne ingredienser til å lage økosjokolade!
Jeg har lest en del på denne bloggen og har flere ganger blitt fristet av alt det gode hun lager. 
Ta en tur inn og delta i konkurransen du også da ;)


Råvarene man kan vinne er fra økosjokolade.no

mandag 25. oktober 2010

Bygg, bygg, bygg

Bilder må til for å beskrive hvor langt man er på vei med gangen :)






Barnebøker om jul

Lillesøster var ikke mer enn 8 9 månder sist jul så hun husker nok minimalt av jula. Storebror var litt over 2år og husker nok noe, men har ikke opplevd mange julefeiringer. Derfor tenkte jeg det kanskje hadde vært en ide å kjøpe noen bøker med tema Jul. 

De bøkene jeg raskt har funnet frem på bokklubben sine nettsider er
(bildene er lånt fra bokklubben.no og bildene er linker til sidene om hver bok)

Solan og Ludvigs jul

God jul Nysgjerrige Nils

Jul i Nisseland

og
Karsten og Petras julebok

Hvilke julebøker liker du og barna?

lørdag 23. oktober 2010

Snø og bygging

Bildene som ble tatt ute i går ble først lastet inn på pcen nå. Så da kan dere få se hvordan det så ut utenfor her i går morres, 


og hvor langt vi har kommet med den nye gangen :)


Håper alle har en fin helg.

torsdag 21. oktober 2010

Snø for første gang

Snø for første gang, i alle fall mens vi har bodd her i Neisheim huset. Før middag rakk vi å kaste et par snøballer også, så da ble storebror glad for han har gledet seg til at vi skal kaste snøballer på hverandre siden i våres. 
Noe oppdateringsbilde fra den nye gangen blir det ikke i dag, men et lite bilde med snø - det skal jeg klare å ordne :)

Veien ned til nærmeste nabo

onsdag 20. oktober 2010

Ny gang, oppdatering 1

Grunnet sykdom klarte ikke snekkerne å komme i går. Og i dag ble det bare noen timers arbeid. MEN, det har kommet opp en vegg. Godt når det er litt endring i alle fall.


I morgen blir det mest sansynlig en hel arbeidsdag som blir lagt igjenn utenfor her. Så da blir det spennende å se hvordan det ser ut i morgne.

lørdag 16. oktober 2010

En lørdagsmorgen i Oktober



- 5,1 sto det på termometeret at det var ute i det vi sto opp i 7tiden i dag. Det ble tent både i ovnen i stua og peisen på kjøkkenet. 


Etter noen timer tittet solen frem og huset føltes så mye varmere. 


Ute var det hvite gresset på vei til å bli grønt igjen og bilen fikk sine vinterdekk på. 


fredag 15. oktober 2010

Snart nye votter!

På hånden

En vott er nesten ferdig. Og jeg er så klar for å vise den frem!
Jeg vet ikke om en Torpevott må være laget på i Torpa for å kunne kalles en Torpevott. Men dette er i alle fall en vott strikket ut fra oppskriften på Torpevotten. Jeg har foreløpig hverken festet tråder eller nappet den inni (som du kan se). Før votten blir nappa inni så skal en vott til strikkes og trådene skal festes.

Votten inni og utenpå nå


onsdag 13. oktober 2010

Ny gang

Endelig er arbeidet på den nye gangen vår startet. I dag må man igjennom gangen for å komme seg opp i andre etasje og når man skal på badet. Det skal bli veldig godt å få lagt fra seg sannete sko, vått regntøy mm. i gangen, og slippe å gå igjennom dette uten å skulle ut. 


Siden det ikke er den største jobben så skal snekkerne få jobbe med dette når de har tid. Om vi ville ha gjort alt i en vending måtte vi nok ha ventet til neste sommer, for alle vi har fått tak i har masse å gjøre fremover. Men, den nye gangen skal stå klar før snøen kommer :)


Siden ytterdøra vår er eneste inngangsdør (har ikke trapp mellom kjeller og 1.egt) så har vi måttet improvisere litt. En liten bro laget av materialene fra plattingen som sto forran huset. 

Hurra for Helena!

Jeg syns det passer seg med ett eget innlegg til Helena med bloggen Kort og godt, litt scrapping, siden det var denne bloggen som fikk meg til å starte denne bloggen. Det var så koselig å lese alt det fine hun og familien gjorde sammen. Nå har hun passert 1000 besøkende!

Om du ikke har besøkt bloggen hennes tidligere så anbefaller jeg virkelig at du tar deg en tur inn :)

søndag 10. oktober 2010

Søndag kveld

I det ungene sover dukker det opp ett behov for noe godt. Nesten som et behov for noe godt for å konstantere at ungene er i seng og sover. Nå står min kopp med te og trekker, og når jeg har skrevet ferdig regner jeg med at den er klar til å drikkes. 



I kveld er det Choco fra YogiTea som havnet i koppen :)

fredag 8. oktober 2010

Ut på tur

Det er ikke altid like morro å leke i sandkassa. I allefall ikke når hendene blir fulle av kald våt sand. Derfor er det kjekt å kunne ta seg en tur. Sette ungene i sykkeltralla og dra. Morsomt å se hvordan elva er når det er masse vann i den.


Også må jeg jo legge ved et lite bilde av veien opp til huset  :)

tirsdag 5. oktober 2010

På uteområdet

Utenfor huset her om dagen er det flere ting som skjer. 


Det felles trær og hogges ved, plattingen utenfor døra demonteres, komposten med hageavfall jobber sakte med sikkert og hengepila prøver å feste seg i den leirete grunnen her. 
Alt tar tid, men til slutt så blir det både ved, nytt og større ingangsparti, kompostjord og et tre :)

søndag 3. oktober 2010

Regn, vind og lek

Her i huset syns vi det er morro med regn. I alle fall i kortere perioder ;)
I dag pøser det ned, i tillegg til at det blåser bra mye. Siden det er en del løvtrær rundt huset så hørtes det ut som om det var storm ute da vi sto opp. Men det var nok heller en frisk bris (som er nok når det regner samtidig). 

Etter frokost gikk vi ut for å leke i regn, vind og vanndammer. Artig for både de som så på og de som løp, hoppet, trampet eller ramlet i vanndammene. Når vi kom inn var begge to våte på buksa, men bare på leggen. Kanskje et tegn på at litt for lange regnbukser ikke er så lurt. 

Bekken bak huset


Nok vann ut av takrenna syns jeg

Selv om det er gøy med mye vær, så gleder vi oss allerede til i morgen når det ikke skal regne eller blåse like mye :)

lørdag 2. oktober 2010

Første lørdag i Oktober

Regnet øste ned ute mens lillesøster og mannen var ute i dag tidlig. Mannen plukker fra hverandre deler av plattingen mens lillesøster først leker litt for seg selv men fort ønsker å hjelpe pappan sin med det spennende arbeidet han gjør. 
Inne var storebror i full gang med å vaske gulvet sammen med meg. Men etter å ha sølt alt før mye vann ut over gulvet fikk han i oppgave å rydde lekerommet sånn at det også kunne vaskes. 
Når gulvene var rene kom lillesøster inn med tårer strømmende ned over kinnene. Hun hadde ramlet og trengte mammakos. Så var det på tide med et lite måltid før lillesøsters lur. 
I skrivende stund sitter lillesøster og storebror å koser seg med mat enda en gang. Og det neste som står for tur denne lørdagen er en liten butikktur så vi har mat igjennom helgen. 

fra en litt kaldere og tørrere morgen enn vi hadde i dag

Håper du har en god lørdag også :)

fredag 1. oktober 2010

Konkurranse hos Bo med barna

Inne på bloggen Bo med barna kan du være med på en konkurrans i sammarbeid med sumopix.com.
Vinneren får et gavekort fra sumopix.com på 300kr!
Ta en tur inn på Bo med barna sitt innlegg om konkurransen og se om også du klarer spørsmålet man må svare på :)
Trekning av konkurransen er fredag 15.oktober.

Lykke til!