lørdag 25. desember 2010

Julaften

Vi hadde en kjempekoselig julaften. Dagen startet med å gå inn i stua. Der så ungene raskt at det sto ett juletre med lys på og masse pakker under. Ungene ble så satt i sofaen og fikk pledd over seg. Ikke godt å løpe rundt når det er 14 grader inne. Mens tven prøvde å finne signalene fra modemet ble alle ovner skrudd opp, og det ble fyrt med ved i peisen på kjøkkenet og ovnen i stua. Juice og melk på tutekopper måtte til for å holde ungene sittende under pleddene sine, for det var ganske spennende med dette juletreet og alle pakkene. Når varmen kom seg og tutekoppen ikke var så spennende lengre ble den siste luken i kalendern åpnet. Endelig var det varmt nok til å dekke på frokostbordet. Etter frokost fikk de årets første julegave.

Resten av dagen gikk det veskelsvis mellom spising, tvtitting, leking og gaveåpning. De "faste" måltidene var grøt på formiddagen og ribbe og julepølse til middag.
For at barna skal få kost seg med det de får i julepakkene sine velger vi å spre det ut over hele dagen. Den siste pakken ble åpnet etter kveldens Månetoppen episode. I syvtiden så vi på barna at det var på tide å ta kvelden og da de fikk spørsmålet "vil noen være med å pusse tenner"? sa de JA begge to og tuslet mot badet. 

Det var veldig godt å få en rolig julaftenkveld uten barn løpende rundt til langt ut over natta :)

Håper du har en god jul!

4 kommentarer:

 1. En riktig god jul til dere! :-)
  Håper dere har glade dager og myke netter!
  Klem fra B-gjengen

  SvarSlett
 2. Fortsatt god jul til dere! Klem fra Anette

  SvarSlett
 3. Smart å spre gaveåpningen sånn. Merker han ble litt forvirret over alle tingene han plutselig hadde å leke med. Ble til at han heller lekte med alle andre mulige ting.

  Kjempefint tre dere har!

  re: så nå at du hadde kommentert tidligere på konkurransen, det var bare noen kommenterer jeg hadde glemt å publisere

  SvarSlett
 4. Vi åpnet siste gave på nyttårsaften, vi. For at hun skulle få glede seg over de nye tingene/klærne. Det hørtes plutselig ut som om vi hadde veldig mange gaver, men så mange var det vel ikke....?
  Vår jul gikk til aking, bygging av hytte i skogen, hilse på nissen i stubben, se på Tingeling og en hel masse matlaging. Og selvfølgelig leke med den nye bilen og vesken. Og lese de fine bøkene ;) Tusen takk for nyyyyyyyyyyyydelige votter!

  SvarSlett

Tusen takk for at du setter spor etter deg :)

Ikke egen blogg? Du kan skrive noe alikevel ;)

1: Skiv det du har lyst til å fortelle i kommentarfeltet. (skriv gjerne under med navn om du vil).
2: Trykk på Kommenter som
3: Velg Navn/Nettadresse eller anonym. Du trenger ikke ha nettsted om du velger Navn/nettadresse.
4: Trykk på Legg inn kommentar