mandag 6. juni 2011

Grønn hverdag

Grønn hverdag er mandagstema hos Petunia denne mandagen. 

For meg betyr grønn hverdag flere ting om dagen. Jeg er mye ute i hagen, graver i jorda, ser hvilke spennende planter som titter frem og prøver å lære litt om dem, samtidig som jeg prøver å se hvordan jeg ønsker at hagen skal bli til slutt....sånn en gang i fremtiden. Det meste av hagen vår har for litt siden vært en ubrukt del av ett jorde, så det er veldig lite å jobbe ut ifra. 

Litt hage og huset. Her prøver vi å jobbe frem litt gress i skråningene.
(har bare limt sammen to bilder her, så derfor det ikke ser heeelt rett ut ;) men det er bare litt høyde som ble feil).

 

Samtidig er grønn hverdag for meg å kildesortere. Helt siden jeg gikk på skolen og vi skulle skylle og brette melkekartonger har dette vært viktig for meg. Ett lite bidrag fra meg for å være grei mot miljøet. 

Vi sorterer restavfall, matavfall, papp og papir, plast, glass og metall, og spesialavfall. Så når vi har besøk som ikke helt vet hvor de forskjellige søppelbøttene er så må de rundt på en liten oppdagelsestur. 
Restavfall, papp og papir, og matavfall står under vasken på kjøkkenet. 
Batterier og lyspærer i en boks i skapet over komfyren. 
Glass og metall, og plast i boden i gangen. 

For oss er det rutine å sortere så mange ting, men ser og hører at det er flere (som ikke er vant til å sortere så mange ulike ting) som syns det virker litt hysterisk. Men som jeg sa i ett tidligere innlegg, jeg er en Snill Pike som Pernille Sørensen snakker om i sin forestilling Snill Pike, så jeg kan ikke annet enn å sortere :) Og dette trives jeg med. 


Inne hos Petunia kan du få se hva hun og andre tenker på når de hører Grønn Hverdag.


13 kommentarer:

 1. Det er viktig å kunne gjøre det man kan for miljøet synes jeg, for om alle gjøre litt blir det mye i det store... Her kilde sorterer vi også, og prøver å bruke økologiske produkter både i mat, husholdningsting og kosmetikk, og ikke minst bruke kortreist mat når man kan... For alle monner drar... ;)
  klem victoria

  SvarSlett
 2. Victoria: Ja kortreist mat glemte jeg bort. For meg kan det være så økologisk det bare vil, men det hjelper ikke om den er sendt jorda rundt før den kommer i hus her ;) Så flink du er som passer på kosmetikken du kjøper også!

  SvarSlett
 3. Ja det er vigtigt at passe på vores miljø og natur.. fint grønt billede du viser.. :-)

  SvarSlett
 4. Härlig och jättefin bild! Din trädgård kommer att bli jättefin när du har fått den som du vill ha den :)

  SvarSlett
 5. Så koselig at du ville bli med i min giveaway :)
  klem

  SvarSlett
 6. sortering er supert! jeg flytta til drammen fra oslo i høst og mens de i fjor ikke hadde stort sortering, så sorterer de i drammen både matavfall og plast, og jeg syns det er så bra! jeg merker at jeg har nesten ikke restavfall når jeg får sortert ut maten og plasten, så det er jo kjempebra hvis man kan få tatt hånd om dette avfallet på en så mye bedre måte :)

  og det var et fint hus du bodde i, akkurat sånn jeg vil bo når jeg "blir voksen", haha! (dvs, når jeg en gang i framtiden forhåpentligvis har mann og barn og skal kjøpe meg hus :P ) og det høres gøy ut å drive i hagen, jeg har jobbet en del somre i et hagesenter nå, og da får jeg alltid litt lyst på min egen hage jeg kan pynte opp i ^_^

  SvarSlett
 7. Hei, tusen takk for hilsen! Jeg er enig med deg, fint å sortere. Det er godt å kunne gjøre noe for jorda! Jeg følger deg.

  SvarSlett
 8. Hehe, stilig sammentreff :) ja, dei er nesten farlig gode... Sikkert ein koselig aktivitet å gjera ilag med ungane ja. Så kjekt! Gøy å sjå på hageplanane dine. Ha ein fortsatt fin kveld.

  SvarSlett
 9. Så idyllisk dere bor =)
  Jeg så ikke at bildene var sammensatt, før jeg leste teksten ;)

  Kjempekoselig blogg du har :)

  Ønsker deg ei flott uke =)

  Klem Linnie =)

  SvarSlett
 10. Ser veldig koselig ut hos deg!! Fint at du sorterer!! Vi kan alle gjøre bittelitt:)

  SvarSlett
 11. Flott bidrag! Sortering er viktig, det gjøres i stor stil hos meg også. :)

  SvarSlett
 12. Sortering er viktig med tanke på gjenbruk, og for å unngå søppelberg.. Forferdelig hvor mye vi kaster egentlig. Så koslig hus du har....

  SvarSlett
 13. KIldesortering ja... Jeg sorterer i det minste glass/metall, papp og restavfall. På mitt nye kjøkken planlegges en sånn stoooor skuff under vasket med fem ulike bøtter. Det blir stas å slippe papphaugen ved siden av kjøleskapet og metallbokser over alt.

  SvarSlett

Tusen takk for at du setter spor etter deg :)

Ikke egen blogg? Du kan skrive noe alikevel ;)

1: Skiv det du har lyst til å fortelle i kommentarfeltet. (skriv gjerne under med navn om du vil).
2: Trykk på Kommenter som
3: Velg Navn/Nettadresse eller anonym. Du trenger ikke ha nettsted om du velger Navn/nettadresse.
4: Trykk på Legg inn kommentar