søndag 25. mars 2012

Flyttet på Irisen...


Det er helt sikkert imot alle type regler for når det er lurt å flytte på planter...men nå har jeg flyttet litt på Irisen. Den står i det samme beddet, men klyngen er delt i to og satt i hvert sitt "mellomrom mellom kjellervinduene.


For meg så høres det mest logisk ut at flytting av planter/blomster bør skje etter avblomstring, men det ble ikke slik nå.

I dag fikk jeg renset noen noen meter til av jorda/beddet i solveggen på huset. En del røtter fra en klatreplante jeg ikke vil ha der har kravla rundt nesten hele huset, og det vil jeg ha vekk. For en uke siden så sto Bringebærbusken "i veien", så den ble gravd opp og rundt og igjennom...sånn ca, for så å bli satt ned i jorda igjen. I dag var det Irisen som sto "i veien" for ryddingen min. Og når jeg alikevel skulle under den og rundt den tenkte jeg at jeg like greit kunne dele den i to. Det gjenstår fortsatt noe langs veggen/det kommende beddet, men det får vente til påske.Om bringebær busken eller irisen overlever en del røsking og lemping gjenstår å se.
Jeg krysser fingrene og håper at det går bra.

Om du har noen forslag til gule blomster, eller en annen farge du tenker passer - kanskje oransj?, som kunne vært fine sammen med irisen må du gjerne legge igjen det i en kommentar her :)
2 kommentarer:

  1. Dette blir fint , jeg tror det er en fin tid å flytte planter ,de blir muligens bare litt tregere i starten men så kommer de som et skudd.

    Det er artig å rydde opp og etablere nye bed ,og nå på våren før plenklipping og luking har en jo tid til slikt.

    Ha en fin ny uke , klem fra Marit.

    SvarSlett
  2. Utruleg kva plantene tåler, eg flyttar på mine heile tida :-)

    SvarSlett

Tusen takk for at du setter spor etter deg :)

Ikke egen blogg? Du kan skrive noe alikevel ;)

1: Skiv det du har lyst til å fortelle i kommentarfeltet. (skriv gjerne under med navn om du vil).
2: Trykk på Kommenter som
3: Velg Navn/Nettadresse eller anonym. Du trenger ikke ha nettsted om du velger Navn/nettadresse.
4: Trykk på Legg inn kommentar