søndag 12. september 2010

Knekkebrød

Bake knekkebrød. Det ble morgenaktiviteten her i 7:30 tia i dag. Mel og korn var i hus, og ungene var litt urolige. Så da passer det jo godt med litt knekkebrødbaking.Det vil si, vi hadde fint, og ikke grovt rugmel. Og først etter at platene med røra sto i ovnen så jeg at vi ikke hadde hatt i havrekli. Men da var det sånn det ble denne gangen.
Begge barna var flinke og hjalp til med å røre. Røren ble lagt på brett og satt i ovnen.
Når knekkebrødene var ferdige var de ikke helt ferdige alikevel. De midterste var fortsatt myke så de fikk litt mere tid i ovnen.Knekkebrødene smakte ikke helt sånn som de hadde smakt da jeg fikk oppskriften. Lurer på hva vi gjorde feil. Men nestegang blir det nok litt salt i røra for å se om det hjelper.Oppskriften på knekkebrødene er:

2dl grovt rugmel
2dl store havregryn
2dl kruskakli
2dl havrekli
2dl solsikkekjerner
2dl sesamfrø
2dl linfrø
8dl vann

- Bland alt
- Fordel på 3 plater med slikkepott
- I varmluft settes alle brettene inn på likt
- Etter 10 min tas brettene ut for å rute opp knekkebrødene
- Total steketid 1 time på 160grader

6 kommentarer:

 1. Takk for oppskriften, dette skal prøves:)

  SvarSlett
 2. Jeg lurer på om disse har mindre karbohydrater enn andre knekkebrød? Det må man regne på! Smakte på noen knekkebrød som de hadde laget på Mat og Helse på skolen, og de var skikkelig gode!

  SvarSlett
 3. Ja de har veldig mye mindre karbohydrater enn annet knekkebød. Annet knekkebrød ligger en plass mellom 40g og 60g per 100g (fra det jeg klarer å lete opp i farta) og de her ligger under 20g av 100g, sånn ca (etter å ha testa ut Mat På Data).

  SvarSlett
 4. Hei ! De knekkebrøda var kjempegode !! Jeg tilsatte 2ts salt og da kom kornsmaken enda bedre fram . Kan anbefale de på det sterkeste :) . Stor klem fra Bestemor

  SvarSlett
 5. Ja vi hadde også salt i den nå forrige gang vi laget dem. Vi husket også å ha i Havrekli denne gangen også droppa vi en dl med vann. På slutten av steketiden sto ovnsdøra en del oppe så dampen fikk komme ut også. Og denne gangen ble knekkebrødene (nesten alle sammen, noen ble sendt inn igjen) sprø og fine og smakte veldig bra :)

  SvarSlett
 6. Har prøvd en annen oppskrift som også er kjempegod! (minn meg på det hvis du vil ha den) det er jo utrolig enkelt å lage knekkebrød! Jeg har alltid trodd at det er supervanskelig... :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du setter spor etter deg :)

Ikke egen blogg? Du kan skrive noe alikevel ;)

1: Skiv det du har lyst til å fortelle i kommentarfeltet. (skriv gjerne under med navn om du vil).
2: Trykk på Kommenter som
3: Velg Navn/Nettadresse eller anonym. Du trenger ikke ha nettsted om du velger Navn/nettadresse.
4: Trykk på Legg inn kommentar