tirsdag 15. februar 2011

Hjemmelaget sjokolade

Endelig har jeg fått laget sjokolade hjemme. Dette har jeg gledet meg til lenge. Råvarene har vi hatt i hus en stund, jeg har bare ikke funnet tid og ork samtidig :) Men NÅ gikk det :)


Bortsett fra krydderet er alt handlet på økosjokolade.no. 
Siden krydderet vårt ikke er økologisk blir det ikke økologisk sjokolade da ;) 


Etter å ha fylt opp ett konfektbrett med sjokoladekuber var det fortsatt litt sjokolade igjen, så den helte jeg over i en plastboks som så ut til å være stor/liten nok til å bare gi ett tynt flak sjokolade.

Konfektbrettet ville gi 15 sjokolader, så for å teste litt ble det 4 stk med kakaonibs i, 8 med litt mariekjeks i og 8 uten noe ekstra. På den sjokoladen som ble helt i en boks knuste jeg litt mariekjeks over. 


Bitene av mariekjeks fløt opp så nestegang blir det å ta det i to omganger. Først littsjokolade med mariekjeks oppi, vente til det har stivnet litt for så å helde oppi sjokolade så formen blir fylt opp. 


Selv om jeg hadde gjort dette før (på vgs) ble det ikke det samme. Siden det var på ekskursjoner med skolen og på skolen så hadde ikke jeg noen utgifter ved det så da var det lettere å skulle først lage "skallet" i konfektformen for så å helle i fyll senere. Da ville jeg nok ha søla litt i dag og da kan det fort bli dyrt :S

Men litt gøy var det i alle fall. Og neste gang blir det litt mer søtt oppi.
Kan jeg piske kokosmelk og ha det i for å få det litt mer mot melkesjokolade?

3 kommentarer:

  1. Så godt det så ut! Jeg har kun laget sjokolader med å smelte kokesjokolader og putte ting oppi.. funker bra det og, og ikke så dyrt. Virker gøy å lage det sånn fra bunnen av! Da får du det jo uten melk og

    SvarSlett
  2. Ja helt uten melk og at man kan ha oppi søtning som ikke gir høyest blodsukker var det som var utslagsgivende for at jeg ville prøve :)
    Denne gangen var det nok ikke lavest GI på søtningene, men kanskje nestegang :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du setter spor etter deg :)

Ikke egen blogg? Du kan skrive noe alikevel ;)

1: Skiv det du har lyst til å fortelle i kommentarfeltet. (skriv gjerne under med navn om du vil).
2: Trykk på Kommenter som
3: Velg Navn/Nettadresse eller anonym. Du trenger ikke ha nettsted om du velger Navn/nettadresse.
4: Trykk på Legg inn kommentar