
Etter at vi hadde kjøpt huset i fjor sommer fant vi raskt ut at vi hadde lyst på en Hengepil i hagen og en Vrihassel.
Hengepil sa svigermor at vi kunne få av henne. Hun hadde en i en krukke på verandaen sin som var en avlegger fra den hun har i hagen sin. Den kommer jeg tilbake til i ett eget innlegg, for den har vokst så masse!

På min første tur til vårt nærmeste gartneri fant jeg Vrihasselen som skulle få bo i hagen vår. Jeg syns den var ganske høy, og til en fin pris i forhold til hva jeg hadde sett i butikkene til de store "hage"kjedene. Så da måtte jeg bare ha den, uten å tenke på om det var plass til den i bagasjerommet på bilen...men det gikk heldigvis akuratt siden vi har stort bagasjerom.
I hagen har Vrihasselen fått plass rett innenfor ett område det er sådd plen på nå i våres, så jorda der har inneholdt masse kompostjord. Den har også fått rikelig med vann siden den nye plenen (eller frøene som skulle bli til gress) har krevet god vanning. Jeg vet ikke om mye næringsrik jord og godt med vann har ført til den gode veksten, eller om det er vanlig, men jeg trodde Vrihassel skulle vokse veldig tregt.
Her kan dere se de lange nye skuddene.
Lurer på om de bør klippes for at det ikke bare skal bli masse langt og tynt på den? Eller blir det ikke det?
Vi ønsker å hjelpe den til å bli mer ett tre enn en busk. Noen som er gode på hvordan vi skal gjøre det? Er det kanskje en fin bok som viser beskjæring av vrihassel? og "oppbinding" - har tenkt at det kanskje er greit å sette strikker e.l. rundt stammene for å lede den oppover. Håper jo på at stammen skal bli sterk nok til å holde seg selv når den blir maxhøyden sin, som jeg mener var 3meter.
Kuleste treet!
SvarSlettDet har du helt rett i Kine ;)
SvarSlettMen noen som vet noe om det jeg spurte om?
Hei Lene :) Så fin vrihassel! De er stilige, og med fin ornamental form!
SvarSlettJeg har også en vrihassel i hagen. Den ble kjøpt oppstammet, som et lite tre, der bare kronen skal vokse. Jeg har ikke vært flink til å beskjære den, og det er vokst ut en del skudd på stammen. Samt masse rotskudd (som jeg jevnlig har fjernet).
Hvis jeg ikke husker feil ble jeg fortalt at vrihasselen, for å beholde tre-formen, skulle beskjæres ved å fjerne rotskudd og skudd langs stammen. Ellers bare stusse litt ved behov i kronen (fjerne tørre greiner o.l).
Naboen min har en vrihasselbusk i friform/buskform. Den er like høy som den er bred. Skikkelig flott den også.
Takk for koselig kommentar, og ha en fortsatt god helg :)
Takk for fin kommentar, Lene :) eg kan ingenting om vrihassel, men syns den er veldig kul. Og veldig anvendelig, brukar greiner til pynt både til jul og påske :) og ja, sjølvsagt skal de få sjå heile roseveggen i full flor om litt!
SvarSlett